1. Stippen

Wat super leuk dat jullie meedoen! Ik ben nu al heel benieuwd naar al jullie mooie creaties. Voor deze opdracht gaan we stippen maken op oud of nieuw servies. Heb je nog een oud schoteltje, bordje, ondiep schaaltje? Perfect! Laten we er samen weer wat moois van maken

Wat heb je nodig om mee te doen? 
– Oud servies (bord/schotel/ondiep schaaltje)
– sjabloon (kan je hier beneden downloaden)
– schaar
– verf
– kwast/ satéprikker/ tandenstokker/pen/potlood/wasco
– tapje/plakband
– Keukenrol
– wattenstaafje
– water
– pincet

Vraag aan papa of mama of ze het sjabloon voor je willen uitprinten. Knip het netjes uit. Als het niet lukt vraag aan papa of mama of ze willen helpen. 

Maak het bordje/schotel goed schoon en droog voordat je het gaat gebruiken. 

Als je het bovenste hebt gedaan kan je een stukje tape afscheuren. Vouw het tape rond met de plakkant naar buiten en plak het op je sjabloon. Nu kan je het sjabloon op je bordje/schotel plakken.

Kies de kleuren verf uit die je wilt gebruiken. Je hebt niet veel nodig maar genoeg om erin te dippen. Leg ook alvast een stukje keukenpapier klaar om je materiaal schoon te maken. Pak een kommetje water en een wattenstaafje voor het geval je een foutje maakt. 

Nu kunnen we bijna beginnen. We moeten eerste even oefenen op een papiertje. Want het is belangrijk dat je goed kan stippen. We gaan de achterkant van een kwast gebruiken. Maar heb je die niet in huis dan kan je ook de achterkant van de saté prikker gebruiken of een potlood of de punt van een wasco krijtje. 

Dip de achterkant van de kwast in de verf en zorg ervoor dat er genoeg verf op de kwast zit. Maak nu een stip op het papier maar houd je kwast zo recht mogelijk als je stipt. Ook moet de kwast echt het papier helemaal raken om een mooie stop te maken. Super knap! Je doet het echt heel goed! lukt het niet helemaal nog probeer het dan nog een paar keer. 

Nu kunnen we aan het echte werk beginnen!

Pak je bordje erbij waar je sjabloon op geplakt zit. Pak een kwast en dip de achterkant in de kleur die jij wilt. Nu maak je stippen rond om het sjabloon. Houd wel een beetje afstand van je sjabloon zodat je stippen mooie rond blijven als je het sjabloon weg haalt. Als je daar helemaal mee klaar bent kan je voorzicht het sjabloon weghalen, vraag hierbij hulp van papa of mama. En als papa of mama het ook een beetje eng vinden wacht dan even 10 minuten tot de verf een klein beetje droog is. 

Nu heb je een mooie rand met de vorm van je sjabloon. Neem nu een potlood en gebruik de achterkant voor de grote stippen. Dip het in de verf en maak een aantal stippen binnen de rand. Als je het dat genoeg vindt pak je bijvoorbeeld een wasco krijtje waarvan de punt iets minder groot is dan de achterkant van de een potlood. Maak daar ook weer stippen mee. Dan de achterkant van een saté prikker, vervolgens de punt van de saté prikker en als laatst als dat nog past met de punt van een tandenstoker. Totdat je hele vorm gevuld is.

Vindt je het een beetje eng omdat je bang bent dat je met hand erover heen gaat wacht dan even na het stippen van een een kleur. ALs het een klein beetje gedroogd is kan je weer verder met de volgende kleur. En heb je een foutje gemaakt? het hoeft niet helemaal opnieuw. Met een wattenstaafje die je een beetje nat maakt kan je heel voorzichtig je foutjes weghalen. Of een grotere stip op je foutje maken. 

Op mijn Facebook en Instagram kan je zien hoe ik een gebaksbordje stippel. Ik zou het heel leuk vinden als je jou werk met mij deelt. Heb je geen Facebook of instagram stuur dan een foto naar info@pinkq.nl 

Anders zie ik graag op facebook jullie mooie creaties in de reacties en op Instagram kan je mij een privebericht sturen, ik zal proberen al jullie mooie werkjes te delen in mijn stories. Zet onder je mooie werk #pinkqkidsartclub in je eigen post zodat ik ze makkelijke kan vinden en andere ook de kans krijgen om jou mooie werk te laten zien. Want je mag maar wat trots zijn op jezelf! Ik ben dat zeker!

Sjablonen

Via de knop Sjablonen Pdf kan je een .zip bestand downloaden met alle vormen op 1 vel. 

of

Klik op 1 van de namen hieronder om alles vormen als .png op te slaan. In een nieuw venter verschijnt een .png bestand die je kan opslaan op de computer/laptop/tablet. Het bestand kan je vervolgens in een word document plaatsen. Schaal de afbeelding zo dat het op jou bord/schoteltje past. 

Sjablonen PDF

Walvis


Unicorn


Ster


Draakje


Bloem


Avocado

(Visited 253 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *