2. Mixed art

Wat leuk dat jullie weer mee doen! Deze les gaan we Met verschillende materialen en technieken door elkaar heen gebruiken. Dat noem je Mixed Media of Mixed Art. Je bent dus helemaal vrij in welke materialen je gebruikt en tot niets verplicht. 

Zullen we snel beginnen. 

Wat heb je nodig?

 • A4 wit papier
 • Sjabloon (hieronder te vinden)
 • Schaar
 • Verf/kleurpotloden
 • Kwasten voor als je verf gaat gebruiken
 • water voor als je verf gaat gebruiken
 • kleurpotloden
 • stiften 
 • krant/stijdschrift

optioneel

 • washitape
 • plakkertjes
 • stempels

Zoals hierboven verteld ben je vrij in wat voor materialen gebruikt. Dit is wat ik heb gebruikt voor de opdracht. Heb je geen krant in huis gebruik dan een papieren zak of inpakpapier bijvoorbeeld. 

het sjabloon kan je opslaan op je computer door op je rechtermuisknop te klikken en kiezen voor opslaan als.. daarna kan je het uitprinten. 

Bekijk het instructie filmpje op Instagram

@pinkq_kids_artclub

Liever op Facebook bekijken

@pinkq.nl

Heb je het sjabloon dat ik voor jullie heb klaar gemaakt al uit geprint? Top dan kunnen we verder. 

Knip het dier uit die je wilt gebruiken. Leg het samen met het blad waar de bril opstaat nog even weg want straks hebben we de bril nog nodig.  

Pak een wit vel of gekleurd vel.

Ga je alleen kleurpotloden gebruiken. Kleur dan het blad in met verschillende kleurtjes. Dit hoeft niet netjes en het is helemaal niet erg als je nog heel veel wit ziet. Heb je ook nog verf klaarstaan? Maak op je ingekleurde blad spetters met verf. Bekijk op mijn facebook of instagram hoe ik dat heb gedaan. 

Gebruik je verf? Verf het blad met verschillende kleuren en ook hier hoeft dat niet heel netjes. En als je nog witte plekken ziet is dat helemaal niet erg. Ook hier kan je nog wat spetters maken met verf. 

Met stiften doen je het zelfde alleen gaat mengen met stiften niet zo goed. Zet maar lekker veel strepen op je blad met verschillende kleuren. 

Ben je klaar met leg het blad dan even opzij. Dan kan het drogen (als je verf hebt gebruikt)

Pak je het sjabloon van het dier dat je hebt gekozen en trek deze over de krant of tijdschrift of papierenzak. Daarna knip het dier opnieuw uit. Je kan het nu nog even opzij leggen. 

we gaan verder met de bril. De bril kan je inkleuren met stift of kleurpotlood. Waneer je daarmee klaar bent knip je het uit. Heb je leuke washitapes thuis. Knip dan eerste de bril uit plak de washitape erop. Daar de bril om en knip de washitape dat uitsteekt weer weg. 

Vergeet niet ook de glazen eruit te knippen. Maak een klein knipje in het midden en dan kan je makkelijk de rest eruit knippen. Vraag mama of papa om hulp als het niet lukt. 

Is de verf als droog? Mooi! Nu kan je het dier dat je hebt uitgeknipt uit de krant opplakken op je mooie achtergrond. en teken met stift de snorharen als je voor de kant hebt gekozen en maak oortjes roze aan de binnenkant. 

Plak de bril op en maak in de gaten van de glazen de ogen. Teken tussen de bril een driehoekje ondersteboven als neusje.

Je kan creatie natuurlijk nog verder afmaken met stempels of glitters of kleine tekeningetjes die erom heen maakt. Maak een hals van van een stukje lint. Versier de bril met bling bling.

En je kunstwerk is af! Goed gedaan zeg. Je mag heel trots zijn op jezelf. Vergeet je niet je mooie werkjes met mij te delen. Stuur ze naar info@pinkq.nl. Via Instagram of Facebook mag je ook altijd een bericht sturen.  Heb je zelf een instagram account deel je mooie werk met #pinkqkidsclub dan kan ik je werk makkelijk terug vinden en liken. 

links gemaakt door: Nouriyah 

rechts gemaakt door: mij

(Visited 42 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *