Digitaal tekenen met procreate

separator-purple
COURSE-1

Lijkt het jou ook zo leuk om de kunst van digitaal tekenen onder de knie te krijgen? Dat kan, ik help je daar graag bij! In vijf weken leer ik je de basics van de app Procreate. Ook geef ik je tips & trics over hoe je eenvoudige en krachtige illustraties kunt maken. Aan het eind van iedere les heb je een eigen illustratie gemaakt, hoe gaaf is dat?

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met werken in lagen. Hiervoor zijn de vele verschillende brushes die Procreate biedt ideaal. Hoe maak je een nieuw werkblad en hoe importeer en exporteer je bestanden? Vragen waar jij allemaal een antwoord op gaat krijgen. De cursus is niet alleen gericht op de app, maar ook op het leren tekenen met oog voor vormgeving en compositie. 

Voor wie is de cursus?

Of je nu al kan tekenen of (denkt van) niet, deze cursus is geschikt voor iedereen die graag wil leren. Tijdens de cursus ontdek je hoe fantastisch Procreate is en voor je het weet ben je verslaafd aan digitaal tekenen. Ik leer je alle basics zodat jij daarna vol zelfvertrouwen aan de slag kan. De leuke opdrachten geven je een goed beeld van de instellingen en functionaliteiten van Procreate.

Wat heb je nodig?

  •  iPad
  • Apple Pencil
  • Procreate app

Voor de cursus heb je een iPad, Apple pencil en de app Procreate nodig. Heb je geen Apple pencil maar wel een universeel syllabus?  Check dan eerst even of deze compatibel zijn met elkaar. Een Apple pencil is speciaal gemaakt voor de iPad, wel is het belangrijk om te weten dat er twee varianten zijn. Eén is speciaal geschikt voor de iPad pro en de ander voor de gewone iPad. Procreate is een aparte app die je kunt downloaden. Dat kost eenmalig €10,99. Het is een kleine investering, want de app biedt veel mogelijkheden. Hier Kun je een lijst vinden met de soorten iPads die Procreate ondersteunen.  

waar en wanneer?

De cursus wordt aangeboden in het Buurthuis de Yp in Ypenburg, zowel over dag als in de avonduren. De cursus wordt gegeven in kleine groepen van minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers. Kleine groepen zorgen ervoor dat ik de iedereen goed kan begeleiden tijdens de les. 

Locatie: Buurthuis de Yp.
Oeverwallaan 130, Den Haag

Tijd:
Dinsdag 7 januari 2020 van 19:30u tot 21u
Dinsdag 14 januari 2020 van 19:30u tot 21u
Dinsdag 21 januari 2020 van 19:30u tot 21u
Dinsdag 28 januari 2020 van 19:30u tot 21u
Dinsdag 4 februari 2020 van 19:30u tot 21u

Donderdag 9 januari 2020 van 10u tot 11:30u
Donderdag 16 januari 2020 van 10u tot 11:30u
Donderdag 23 januari 2020 van 10u tot 11:30u
Donderdag 30 januari 2020 van 10u tot 11:30u
Donderdag 6 februari 2020 van 10u tot 11:30u

Kosten

5 lessen 1,5 uur €130,-

Wat is er inbegrepen?

  • Je krijgt naast de live lessen ook een overzicht met shortcuts
  • Toegang tot een besloten Facebook groep voor cursisten en ex-cursisten
  • Koffie of Thee met wat lekkers. 
  • Iedere week een leuke illustratie 

Leeftijd?

14  tot 99 jaar

Algemene voorwaarde

Bij inschrijven verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden:
Indien je na inschrijving voor een workshop niet aanwezig kan zijn kan je tot 30 dagen voor aanvang de workshop kosteloos annuleren.
Bij annulering binnen 30 tot 14 dagen voor aanvang van de workshop wordt er 50% van het inschrijfgeld in rekening gebracht.
Annuleer je 14 dagen of later voor aanvang, dan ben je het gehele bedrag verschuldigd. Echter wordt er wel in samenspraak naar een oplossing gezocht. Indien de cursist tijdig voor een vervangende deelnemer kan zorgen wordt het volledige deelnamebedrag gerestitueerd.
Bij overmacht of onvoldoende inschrijvingen kan de cursus/workshop geannuleerd worden. Deelnemers zullen hiervan tijdig op de hoogte worden gesteld en terugbetaald worden.

De cursus digitaal tekenen gaat door bij minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Inschrijven

(Visited 438 times, 2 visits today)